24/3 Lämplighetstest Östersund

Besökshundsteamet arbetar med att ge stöd, motivation, uppmuntran, aktivitet och sällskap. Besökshundsteamets uppgifter är att göra enkla besök som ej är målinriktade eller behöver dokumenteras.

Ladda ner kursinfo här

DURATION:
Lämplighetstest 24/3
Kursdatum: 20-21/4, 19-20/5, 14-15/6, 6/8
Diplomering: 28/9
ID:
Lämplighetstest
CREDIT:
Lämplighetstest 1500 kr
Kursavgift 12 200 kr
Kostnad för kurslitteratur och tjänstetecken tillkommer

INSTRUCTORS:

Anja Wernersson
Lärare / Instruktör / Hundförare

Address

Brunflovägen 50, Östersund   View map

Categories

Lämplighetstest , Steg 1

Besökshund – Östersund

Lämplighetstest 24/3
Kursdatum: 21-22/4, 19-20/5, 14-15/6, 6/8
Diplomering 28/9
Plats: Östersund

Vad är ett lämplighetstest?

När vi kallar till lämplighetstest inför en kursstart så handlar det om att vi vill undersöka hur förutsättningarna ser ut hos hund och förare att kunna utbilda sig och diplomera sig som hundteam. Ett lämplighetstest kan även kallas för inprovning.

Testet finns till för att vi ska kunna se om hunden klarar av de påfrestningar som hundarna kan utsättas för under en praktik. Det är ett lämplighetstest där vi ser om hunden har tendens till att slå över och bli aggressiv, rädd eller att den helt enkelt skulle ta skada av att jobba som terapihund. Hundens välbefinnande är vår prioritet. Efter genomfört test får man en träningsplan för vad man måste träna mer på alt. komma tillbaka och prova in igen. Vissa moment tillåter vi ej nedslag på.

Genom att du anmält dig till testet antas du vilja gå kursen. Testet är till för att vi ska se förutsättningarna för er att gå vår utbildning. Det är inte användbart i andra avseenden eller för andra utbildningar. Har du för avsikt att gå kursen vid ett senare tillfälle råder vi dig att göra det test som är kopplat till den kursen.

Inför testet-  Kallelse

Kallelse med tidsangivelse och adress kommer att mailas till dig ca 1 vecka före kursstart så håll utkik på din mail som du angav i anmälan. Kommer det ingen kan det i så fall bero på att mailadressen är felstavad. Har du inte fått kallelse senast veckan före testet ber vi dig återkomma till info@terapihundskolan.se.  Vi skickar ut den veckan före testet för att se till att så få tidsförändringar sker. Se till att vara på plats i god tid för ditt test och vänta utanför lokalen eller i receptionen om sådan finns. Vi kommer och hämtar dig när vi är redo att testa din hund. Viss förskjutning i tid kan uppstå. Vi har ofta svårt att prata i telefonen denna dag. Om du kört vilse eller behöver kontakta oss är det bäst att skicka sms.

Testmoment

När vi gör lämplighetstestet tittar vi på dig och din hunds allmänlydnad. Hunden ska kunna sitt stanna kvar, ligg stanna kvar, gå fint i kopplet samt klara av hundmöten.  Vi tittar på hur hundens socialitet yttrar sig både med dig som hundförare närvarande och enskilt med testledare, vi tittar på hundens samarbetsförmåga, träningsförmåga, miljökänslighet, lek, hundmöte, fasthållande kram. Vi tittar även på hur hunden tar emot godis, hur den hantera en stökig/stirrande person samt en omild hantering.

Där möjlighet ges tittar vi också på om hunden trivs med att åka hiss. (kan inte detta utföras här så utförs det under kursens gång). Det kan komma att vistas andra hundar i anslutning till lokalen där testmomenten utförs.

Ta med

Favoritleksak
Gott godis

Du får ej ha stryphalsband på hunden eller annat halsband som tillfogar obehag. Tillåtet halsband är halsband med ”snabbknäppe” ”säkerhetsknäppe”  eller sele (Finns att köpa i vår webshop)

Vad händer efter testet?

Genom att göra lämplighetstestet antas du vilja gå kursen. Beroende på när du gjorde din anmälan har du fått ett antagningsnummer i våra listor. Genom din anmälan antar vi att du vill gå kurs hos oss. Detta innebär att om du och din hund klarar testet så har du också en plats på utbildningen förutsatt att du inte står på reservplats. Reservplats har du om du har ett antagningsnummer som är högre än 10.

När ni klarat testet kommer en faktura att skickas ut till dig om du inte fått den redan vid lämplighetstestet. Anmälan är bindande. Observera att fakturorna måste vara betalda före kursstart.

Veterinärbesiktning

Vi vill efter utfört test och inför kursstart att ni utför en veterinärbesiktning som intygar att hunden är frisk och smärtfri. Detta veterinärintyg lämnas till din kurslärare.

Vår vision

När man utbildar sin hund hos oss på Svenska Terapihundskolan gör man en fantastisk resa. Att få utbilda sin hund och sig själv till ett hundteam är ett privilegium. Vi som utbildningsarrangör är noggranna med att hund och förare ska må bra i detta. I huvudsak är vår prioritering i lämplighetstestet att se att hunden kommer att trivas på sitt arbete. Vi har ett ansvar ur ett djurskyddsperspektiv att hunden inte far illa och att du som hundförare får med dig så mycket som möjligt i ryggsäcken under utbildningens gång. Vi ser tydligt om hunden bygger på sig stress under momenten eller om den helt enkelt inte vill kommunicera/interagera med främmande människor. Vi har också ett ansvar att vara ärliga och ge dig som hundförare information om hur vi tror att förutsättningarna är för dig och din hund att kunna fullfölja utbildningen. Utifrån dessa ledord och ovanstående moment baserar vi vårt bedömningsunderlag.

Anmälningsformulär

Anmäl dig nedan

Anmäl dig här