Julkalender 12 december 2016

Gör en god gärning för någon som behöver det.

För ca fyra år sen fick jag Sara Karlberg kontakt med en tjej som heter Lotta som bor i grannbyn. Jag själv bor i en ort som heter Kolbäck och ett stenkast mot Örebro finns Lotta i Munktorp. Lotta är lärare och arbetar delvis på en skola i Munktorp samt att hon också tar emot unga vuxna inom socialpsykiatrin för arbetsträning i sitt stall vissa dagar i veckan. Vi har pratat i flera omgångar om hur vi ska göra för att hitta lokaler och sätta igång vårt samarbete. När vi nu flyttar vårt kontor i augusti till Munktorp så hoppas vi att kommunen ska få upp ögonen för vårt arbete och den synergi som vårt arbete kan innebära.

 

 

 

 

 

 

Lotta kontaktade mig och undrade om jag och mina hundar ville följa med till det lokala äldreboendet och sjunga julsånger för de äldre tillsammans med henne och ett gäng hästar.

Sagt och gjort. Jag tog med mig mina barn och mina hundar och åkte till stallet där vi startade vår promenad till Sorbygårdens äldreboende i Munktorp. Vi promenerade genom samhället och tog oss fram till gården på äldreboendet. Väl där sjöng vi några julsånger. Samtidigt som hästarna stod kvar på gården så gick jag, Alvin och Kompis in till de äldre som fick en liten klapp och gos stund innan vi begav oss hem igen.

Känslan av att få vara med om och bjuda på en sån här upplevelse för de gamla är magisk. Med detta inlägg vill jag uppmuntra alla att göra minst en god gärning i form av att ge din tid till någon som behöver den. Tid av omtanke och medkänsla minst en gång före jul. Det är inte så svårt att uppfylla.