Julkalender 14 december 2016

En del i arbetet som social tjänstehund med förare är att arbeta målinriktat. De som går terapihundsutbildning hos oss får lära sig att arbeta målinriktat dvs att sätta upp personliga mål i arbetet med ett hundteam. Det kan vara att arbeta för att stärka upp motoriken i en arm efter en stroke eller att öka läsförståelsen hos ett barn. Inom vården arbetar man ofta på remiss och inom skolan blir man en del av den individuella utvecklingsplanen.

I denna film visar vår instruktör Anna Barnö med sin labrador Majken hur man kan arbeta för att motivera till att öka rörligheten och bibehålla vissa funktioner i sin arm när man drabbats av en stroke. Vi ser hur Anna medvetet positionerar Majken för att få tillgång till ryggen samt hur viktigt det är att apporteringen fungerar bra när hunden behöver lämna över på ett smidigt sätt.