Julkalender 17 december 2016

Det här är Bella. Hon är en chihuahua och arbetar med sin matte Nina Josefsson. Bella gör stor skillnad på det olika boenden hon arbetar på. Det är viktigt att tänka på att när man har en hund som är liten så behöver man som hundförare ha stor kontroll över hunden och framför allt se till att den aldrig blir skadad. Det som är behändigt med en liten hund är som ni ser i klippet att man kan placera hunden på ett bord och få stor tillgång till hunden även om den är liten.

En Besökshund utbildas i vårt steg nr 2 som kommer efter steg 1 vilket är lämplighetstestet. Att utbilda sig till Besökshund innebär att man får den första stora plattformen att stå på. Du får i utbildningen alla viktiga delar som vad du behöver veta gällande lagar och regler för hund i vård, skola och omsorg. Du vet med dig att din hund är lämplighetstestad samt att du får alla verktyg du behöver för att kunna motivera chefer bland annat att man ska anlita er som hundteam.

Besökshundsutbildningen är också första halvan på vår Terapihundsutbildning. Vissa frågar oss om man kan gå terapihundsutbildningen direkt. Det man inte vet då är att besökshundsutbildningen faktiskt är första delen i vår terapihundsutbildning. Besökshundsutbildningen krävs för att terapihundsutbildningen ska bli komplett.