Julkalender 23 december 2016

Nu släpper vi andra bomben!

Svenska Terapihundskolan inleder ett samarbete med Vetzoo och Firstvet.

Vetzoo

Detta innebär att de som påbörjar utbildning hos oss får en rabatt på foder hemlevererat till dörren. Det kommer också under året att innebära att vi som organisation får möjlighet att kommunicera ut i Vetzoos kanaler och många runt om i Sverige kommer att få veta och information om er hundteam som går utbildning hos oss vilket i förlängningen kommer leda till större möjligheter för arbete.

Firstvet

Ett unikt koncept där du har videokonferens med en veterinär vilket innebär att det första mötet du har med veterinären kanske kan stanna vid det. Enkla råd som ger mer pengar kvar i kassan. Kanske du inte behöver åka in med din hund utan det kanske räcker med rådgivning över ett videosamtal. Enkelt och snabbt och väldigt tillgängligt.  Öppettider 06-24 på vardagar. Vilken veterinär har de öppettiderna? Helt fantastiskt. 09-18 på helgen, kan inte bli bättre. Vi är stolta över detta samarbete och vi kommer att hjälpa våra hundförare att hitta till denna sida som kommer att bli ovärderlig i vårt arbete med tjänstehundar.

FirstVet är sprunget ur Veterinären.nu, en sajt som startade 2009 med syftet förenkla livet för djurägare genom att erbjuda råd och information till djurägare på ett språk alla kan förstå. Vår populäraste funktion där var frågelådan där våra veterinärer gratis svarade på djurägares alla frågor och funderingar. Efter ett par år började vi fundera på hur vi kunde vidareutveckla tjänsten och provade då Skype- och Facetimesamtal. Både djurägare och veterinärer kände att de fick ut mycket mer av samtalet när man kunde se varandra och ur detta föddes idén till FirstVet och nu kan djurägare genomföra videomöten med veterinär via mobil, surfplatta och dator. En stor fördel med FirstVet är att man som djurägare snabbt och enkelt kan komma i kontakt med veterinär oavsett var i landet man befinner sig. Om man trots mötet behöver besöka klinik kan vi alltid remittera djurägaren till rätt veterinär direkt.
Vi smyglanserade i juli och drog igång ordentligt i mitten av oktober. Vi har nu 8 veterinärer som jobbar via tjänsten och flera av dom är erkända specialister inom olika områden. Vi har kommit igång med en rad spännande samarbeten bland annat med flera av de stora försäkringsbolagen som erbjuder vår tjänst gratis till sina kunder

https://firstvet.com/sv