sara

Sara Karlberg

Finns på orten: Munktorp/Köping
Lärare / VD / Ägare

Sara Karlberg äger Sociala Tjänstehundar i Sverige AB där Svenska Terapihundskolan ingår. Arbetar med sina hundar inom vård, skola och omsorg.

Läs mer

Sara började banan inom djurassisterade interventioner 2008 då hon utbildade sig och pinschern Alfonz till terapihundsteam. De har arbetat på ett stort antal förskolor främst i Huddinge och där utvecklades också Fadderhundskonceptet som är framtaget med fokus på barnens empati, respekt och ansvar. Ett läromaterial för djurassisterade interventioner som riktar sig mot förskolebarn och skolbarn samt ungdomar. Materialet har allt ifrån samarbetsövningar till målarblad och sagobok där allt är kopplat till läroplanen.

Med start som barnskötare har intresset för arbete med barn bara ökat. Ett litet sidospår där en kandidatexamen i medie och kommunikationsvetenskap togs samt en utbildning till tv-producent och tv-fotograf. Efter fyra år i tv-branschen styrdes kosan tillbaka till vård, skola och omsorg. Utbildning är en passion, jakten på att vilja utbilda sig inom djurassisterade interventioner ökade och en utbildning på Harcum College i Animal Assisted Therapy var tvunget. Lika så har kurser i neuropsykiatriska funktionsnedsättningar avklarats såväl som folkhälsovetenskap, rehabiliteringsvetenskap samt utbildning och undervisning av vuxna.

Utbildningar

Medie & Kommunikationsvetenskap – kandidat examen – Södertörns Högskola
Rehabiliteringsvetenskap – Malmö Högskola
Folkhälsovetenskap – Uppsala Universitet
Utbildning och handledning av vuxna – Malmö Högskola
Instruktörsutbildning – Hundsteg
Terapihundsutbildning – Hundsteg
BPH Beskrivare – Svenska Kennelklubben
Animal Assisted Interventions – Harcum College
Hundens Beteendebiologi – Linköpings universitet

nina

Nina Josefsson

Finns på orterna Stockholm och Västerås
Lärare/instruktör

Terapihundsförare och arbetar tillsammans med Hjärtat, en Bullmastiff på 9 år och Bella, Chihuahua 10 år. Just nu jobbar hundteamet på tre olika boenden för vuxna och äldre personer och även med barn, framförallt på förskolor.

Utbildningar

Nina är utbildad barnskötare, problemhundskonsult & hundinstruktör. Har mycket privatträningar och problemhundsutredningar som man kan boka om man känner att man vill träna själv och där man har möjlighet att få träningen på ”hemmaplan”.

linn

Linn Karrin

Finns på orterna Göteborg och Lund
Lärare / instruktör

Jag heter Linn och bor i Göteborg tillsammans med min sambo och våra två hundar Lycka och Yay.  Förutom att jag jobbar på Svenska terapihundskolan, arbetar jag som instruktör på Kungliga Hundar och som kurator på Strömma naturbruksgymnasium, samtidigt som jag vidareutbildar mig inom hund och läser till beteendekonsult.

Läs mer

Jag har en högskoleexamen inom psykiatrisk omvårdnad och under hösten kommer jag att skriva min C-uppsats för att uppnå en kandidatexamen i omvårdnad. I mitt arbete med människor vill jag skapa förutsättningar och främja människors hälsa och mående. Jag har främst jobbat med ungdomar inom tvångsvård och nu även i skolmiljö som kurator. Jag har en stark tro på djur inom vården, särskilt efter att jag mött ett flertal människor som beskriver sitt djur eller viljan om att få träffa ett djur som en viktig del i sitt liv.

Lycka är en staffordshire bullterrier på tre år som har en förmåga att charma människor, hennes galna sidor förvandlas till lugnet själv i kontakt med människor. Året 2015, bestämde jag mig för att utbilda mig och Lycka till besökshundsteam och nu i vinter, 2016, klarade vi examinationen.  I juni, 2016, kommer vi även utbilda oss till terapihundsteam.

Yay är en omplaceringshund från Irland, en mycket vänlig och härlig själ som har bott hos mig sen december 2014. Vi siktar främst in oss på sök och spår, men hoppas på att i framtiden även utbilda honom till besökshund.

Utbildningar

Jag tycker det är viktigt med fortbildning, så mitt liv består ständigt utav kurser. Tillsammans med mina hundar läser jag nu en utbildning för att bli specialsöksinstruktör.

Utbildning:
Diplomerad Hundinstruktör: ­
Etologi ­
Inlärningspsykologi ­
Belöningssystem ­
Hundens utvecklingsstadier ­
Hundens behov och skötsel ­
Hunden och lagen ­
Raskunskap
Aktivering ­
Stress ­
Passivitet
Klickerträning

-Specialsök­ -Jessica Mann
-Rallymix­- Rasmus Andersson
-Klickertrix­ -Rasmus Andersson
-Inkallningskurs – Rasmus Andersson
-Vardagslydnad­- Rasmus Andersson
-Valpkurs – Rasmus Andersson

– Rallylydnad­ – Lunds brukshundklubb
-Lydnadsläger – Game on dog
-Grönt kort i Barmarksdrag­- Svedala Brukshundsklubb
-Agility Nybörjare­- Thereze Grabowska

Pågående-

Beteendekonsult – Royal dog education:

Hundars mentalitet – Curt Blixt

Raskunskap- Irene Westerholm

Beteendeproblem- Eva Bertilsson

Stressade hundar- Anders Hallgren

Hunden som skäms- Per Jensen

Farliga, aggressiva eller rädda hundar- Kerstin Malm

 

Specialsöksinstruktör- Jessica Mann

Tävlingslydnad- Frida Olsson

Anna Barnö

Finns på orten Göteborg
Lärare / instruktör

Anna, bor på landet i Ale, norr om Göteborg med sin man och deras två hundar. Hon arbetar som Hälsopedagog och hundförare inom Vardaga äldreomsorg. Hennes arbetsuppgifter består av både förebyggande och hälsofrämjande aktiviteter för hyresgästerna på ett äldreboende. Annas närmsta kollega är labradoren Majken, de arbetar mestadels på remiss men gör också ett och annat enkelt besök som aktivering. I familjen finns också Tollaren Alice, som just nu pausar sitt arbete som besökshund, målet är att även hon ska ut i tjänst framöver.

Läs mer

Hon beskriver sitt arbete med hund i vården som stimulerande och betydelsefullt och att hon kan göra skillnad, där andra insatser går bet. Hon har en kandidatexamen i folkhälsa, har också studerat pedagogik och psykologi samt har en MI-utbildning, är utbildad massör och kostrådgivare och har arbetat med hälsa under hela mitt liv.

Nästan all ledig tid spenderas på hundintresset, hon tränar och tävlar i Nosework, viltspår, apportering och tycker agility och lydnad är riktigt kul. Anna är utbildad klickerinstruktör via Canis hundskola och arbetade ett par år för Canis innan hon valde att stå på egna ben med företaget Tassvis. Hon har haft kursverksamhet under flera år men har valt att dra ner på det och arbetar på Terapihundskolan istället. Hennes stora intresse är beteende och inlärning och tycker att klickerträning är fantastik. Att fokusera på rätt beteende och att hunden lyckas blir desto roligare än att göra tvärtom, dessutom går inlärningen mycket fortare.

Hon håller sig uppdaterad inom forskning och älskar själv att gå på kurs för att utvecklas både som människa, hundförare och instruktör.

Anja Wernersson

Finns på orten Östersund
Lärare / Instruktör

Mitt namn är Anja Wernersson, jag är gift, har två barn och bor i Torvalla. Är ursprungligen från Stockholm. Har jobbat inom vården under hela mitt yrkesverksamma liv och det inom alla möjliga områden. Är sedan många år utbildad mentalskötare och har även gått undersköterskeutbildningen. Inom äldrevården har jag alltid dragits till de lite besvärliga och jobbiga patienterna och ofta kommit bra överens med dem. Har under många år jobbat natt.

Läs mer

Inom ”hundjobbet” har jag också en stark dragning till de ”besvärliga” hundarna som ofta är missförstådda och ofta hanterade på ett sätt som inte riktigt fungerar.
Har sedan 2004 företaget AWHundKUL. Huvuddelen av verksamheten där har varit kursverksamhet men även problemhundsarbete och det senaste året också promenadverksamhet och utbildning av Terapihundar. Har utbildat mina egna hundar till Terapihundar, så vi arbetar tillsammans inom vård och omsorg flera gånger i veckan. Att kunna få jobba med hundar inom så många olika områden är oerhört spännande och stimulerande.

jennie

Jennie Nilsson

Finns på orten Munktorp/Köping
Administration / Lärare / Webshop

Jennie arbetar på huvudkontoret i Västerås. Hon är instruktör, lärare och utbildar sig nu till besöks/terapihundförare.

Nina Lenngren

Finns på orten Lund
Lärare/Instruktör

 

Läs mer

Helena Eriksson

Lärare / instruktör rixtäckande på specialutbildningar. 

Jag heter Helena Eriksson och arbetar som instruktör på Svenska Terapihundskolan. Jag är även instruktör hos Kungliga Hundar och Royal Dog Education i Göteborg. Jag är utbildad socionom, terapihundförare, hundinstruktör och beteendekonsult, och tycker att det är en fantastisk kombination. Som socionom ligger min erfarenhet främst i arbete inom psykiatri, LSS och kring förebyggande och främjande arbete med ungdomar. Jag studerar för närvarande till en masterexamen i just socialt arbete, samt arbetar halvtid som verksamhetschef på Stallyckan i Mark. På Stallyckan har vi bland annat en daglig verksamhet för personkrets 1 inom LSS.

Läs mer

Till vardags består mitt liv av hund på alla de sätt, och mina hundar är med mig på alla mina jobb. Jag har fyra hundar som är mina bästa vänner. Cerberus, Zoria och Kali är tre glada afghanhundar, och så har jag lilla Leelo som är en ung bracco italiano-tik. Med dessa testar jag på allt som hundlivet har att erbjuda och tränar och tävlar ibland annat rallylydnad, freestyle, viltspår, lydnad och specialsök. Cerberus är dessutom utbildad terapihund och barnhund/fadderhund, Kali är besökshund och Leelo är under utbildning och kommer göra sin praktik på mitt jobb på Stallyckan. Själv går jag så många kurser jag bara kan för att fortbilda mig och skapa min egen ryggsäck av verktyg i arbetet som instruktör.

Jag är stolt över att vara en del av Svenska Terapihundskolan, en utbildningsanordnare som inte erbjuder några enkla genvägar utan tar fasta på kvalitet i utbildningen av sina ekipage. För mig personligen är det t.ex. viktigt med djurskydd och djurrätt, och att vi alltid ser till våra hundars absolut bästa även ute i arbetet. Med rätt förutsättningar kan ekipagen göra stordåd inom väldigt många områden, och det är roligt att få vara en del av detta.

I dagsläget träffar man mig i Göteborg och då främst på lämplighetstester, vissa diplomeringar och som lärare på terapihundutbildningen.

Utbildningar

Utbildning

Beteendekonsult – Kungliga Hundar/Royal Dog Education

Diplomerad Hundinstruktör – Hundens Hus

Diplomerad Terapihundförare – Hundsteg

Animal Assisted Therapy – Harcum College, USA

Diplomerad Klickerinstruktör – Kungliga Hundar/Royal Dog Education

Diplomerad Agilityinstruktör – Kungliga Hundar/Royal Dog Education

Diplomerad Rallylydnadsinstruktör – Kungliga Hundar/Royal Dog Education

Tävlingslydnad – Eva Bodfäldt

Rädda och reserverade hundar – Eva Bodfäldt

Tävlingslydnad – Eva Bertilsson

Rallylydnad – Christina Lundgren

Stress och aurosalnivåer – Tobias Gustavsson

Tävlingslydnad – Siv Svendsen

Tävlingslydnad – Maria Brandel

Tävlingslydnad – Mona Kjernholm

Rallylydnad – Hanna Nilsson

Jaktapportering – Lena Gunnarsson och Elsa Blomster

Tävlingslydnad – Ditte Andersson

M.fl.