Utbildning av flera hundar

För dig som redan utbildat en hund

Löpande start

Utbildning av flera hundar

Som redan utbildad hundförare har du möjlighet att utbilda flera hundar online. Du har alltså redan utbildat en hund och examinerat den. Då har du rätt att göra enligt följande.

  1. Lämplighetstest – du anmäler dig här till höger i formuläret alt. att du anmäler dig till ett datum för start vid lämplighetstet.
  2. Onlineutbildning – när du är godkänd på lämplighetstestet så får du inloggning till vårt onlineupplägg. Där får du redogöra för de grundfärdigheter din hund ska kunna samt den praktik som ska utföras enligt standard.
  3. Diplomering – du utför en diplomering precis som övriga hundteam i utbildning. Här kvalitetssäkrar vi att ni nått den nivå vi önskar.
  4. Kvalitetstest – efter två år ska du utföra ett kvalitetstest för att få tillgång till en uppdaterad id-handling. Det utförs ungefär som en diplomering med fokus på samspel. Du förväntas lämna in nytt veterinärintyg vid testet.

Priser

Priser

Lämplighetstest – 1 500 kr
– ink. lån av tjänstetecken

Onlineplattform – 1 500 kr
Kompetenshöjningsprogram – Du kan istället för online välja att delta på kurs för reducerat pris se nedan*

Diplomering Besökshund – 1 500 kr
– ink. id-handlingar
– ink. diplom

Diplomering Terapihund eller Skolhund – 3 125 kr
– ink. id-handlingar
– ink. diplom

Kvalitetstest – 1 500 kr
– ink. id-handlingar
– ink. kvalitetsbevis

 

Du får faktura för lämplighetstestet först (1500 kr).
När du klarat lämplighetstestet får du en faktura på onlineplattformen. Troligtvis vid testtillfället. Annars kommer den på epost. Kostnad för diplomering tar vi när det är dags.

Tillägg – du kan välja till ett coachingpaket 1 900 kr då träffar du en lärare 3 tillfällen (1h) och får en träningsplan för din utbildning.

*Är det mer än 3 år sedan du gick utbildningen rekommenderar vi att du tar vårt program för kompetenshöjning. Du får delta på våra ordinarie utbildningar för 5 000 kr. Du behöver inte göra några uppgifter förutom redogöra för praktiken. Utöver det kan du bocka grundfärdigheter och få den praktiska och teoretiska uppdateringen som behövs för att komma ut i arbete.

Förkunskapskrav

Förkunskapskrav
Lämplighetstest (genomförs i samband med kursstart)

Föraren ska ha utbildning med kunskaper minst från fullföljd utbildning i gymnasieskolan eller motsvarande. För att kunna föra sig och få jobb inom denna bransch bör man ha kunskaper inom dem målgrupp man tänkt arbeta med.

Hunden ska ha en god grundlydnad. Exempel på moment/färdigheter som hunden bör behärska är, sitt, sitt kvar, ligg, ligg kvar, gå fint i koppel, klara av hundmöten. Eleven ska också ha kunskap och tillgång till datorer då vissa delar av utbildningen är internetförlagd.

Inför Besökshundsutb skall veterinärintyg överlämnas som intygar att hunden ej lider av någon smärta och är frisk.
Du behöver tillgång till en dator, kunskap i orbehandlingsprogram samt internetuppkoppling.

Allmänna villkor

Lämplighetstest

Gör din anmälan i formuläret så kontaktar vi dig angående närmsta lämplighetstest.

Ny hund

Kvalitetstest

Diplomeringen gäller i två år, därefter måste du utföra ett kvalitetstest.
Gör din anmälan i formuläret så kontaktar vi dig angående tid för kvalitetstest.

Kvalitetstest

Extern diplomering

Om du av någon anledning inte kan delta i ordinarie diplomering.

Extern diplomering