Hem

Inget evenemang hittades!

Vad är en social tjänstehund?

En social tjänstehund arbetar inom vård skola och omsorg med sin hundförare. Hundföraren utbildar sig själv utifrån den bakgrund hen har. Det betyder att en lärare utbildar sig till att arbeta med hunden i skolan, en sjuksköterska utbildar sig till att arbeta i vården med sin hund.

Förbered dig och din hund för yrket!
Läs mer här..

Kanske din hund är nyinflyttad, valp eller inte har åldern inne för ett lämplighetstest. Då är vår förberedande utbildning rätt för dig.
Innehåll:
– Kontaktövningar
– Miljöträning
– Socialitetsträning
– Relationsskapande övningar
– Passivitetsträning
– Impulskontrollsövningar

Jag vill göra besök och aktiviteter med hunden.
Läs mer här..

Grundnivå

Vill du motivera och skapa aktivitet med hjälp av din hund. Detta är utbildningen för alla målgrupper, för dig som inte har en akademisk bakgrund. Det är vår grundutbildning och första delen till alla våra andra yrkesutbildningar. Man börjar alltid med besökshund och därefter fortsätter man med skolhund eller terapihund. Du kan även ta barnbehörigheten som innefattar fadderhund och läshund.

Jag vill jobba med hunden i vård och omsorg.
Läs mer här..

Påbyggnad / Avancerad nivå

Terapihundsutbildningen för vård och omsorg riktar sig till dig som arbetar målinriktat och dokumenterar och utvärderar ditt arbete. Du arbetar med hunden i din profession som exempelvis sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast m.m. Du som inte har en akademisk bakgrund kan gå utbildningen men du kommer att alltid behöva arbeta i team med legitimerad personal. Du börjar alltid på grundnivå med besökshundsutbildningen.

Jag vill arbeta med hunden i socialt arbete.
Läs mer här..

Påbyggnad / Avancerad nivå

Terapihundsutbildningen för socialt arbete riktar sig till dig som arbetar målinriktat och dokumenterar och utvärderar ditt arbete. Du arbetar med hunden i din profession som exempelvis socionom, psykoterapeut, kurator, terapeut m.m. Du som inte har en akademisk bakgrund kan gå utbildningen men du kommer att alltid behöva arbeta i team med legitimerad personal. Du börjar alltid på grundnivå med besökshundsutbildningen.

Jag vill arbeta i skolan med min hund.
Läs mer här..

Påbyggnad / Avancerad nivå

Skolhundsutbildningen ger dig kompetens i att använda dig av hunden som stöd och resurs i undervisningen. Du får lära dig hur du kopplar läroplanen till arbetet med en skolhund. Du som inte har en akademisk bakgrund kan gå utbildningen men du kommer att alltid behöva arbeta i team med ansvarig lärare eller rektor.

Du börjar alltid med besökshundsutbildningen. Skolhund är en påbyggnad av besökshund.

Skolhundspedagog
Läs mer här..

Yrkeshögskola CSN berättigad.

Yrkeshögskoleutbildningen är CSN berättigad. Du får två yrkestitlar. Du blir både Skolhundspedagog och Resurspedagog för att arbeta i skolan både som resurs själv och med hunden som skolhundsförare. Antagningsperioden är jan-mars. Utbildningsstart augusti.

1. Lämplighetstest

Du börjar alltid med ett lämplighetstest för att se om din hund trivs med detta arbete.

2. Utbildning

Onlineföreläsningar varvat med fysiska träffar med hundträning. Grundfärdigheter och praktik.

3. Certifiering

Sista momentet är certiferingen som sker i en autentisk miljö. Därefter får du certifikat och id-handlingar.

Förutom de fysiska träffarna gör du resten i din egna takt.

Gör din anmälan idag!

Registrera dig i vårt nätverk!

Det finns olika nivåer på vårt nätverk, du kan gå med du som bara är nyfiken på vad som händer i branschen och vill lära dig mer. Eller du som är utbildad för att få hands on träningstips och coaching av Sara Karlberg. Du väljer själv nivå och tillgång till material och kunskap.